Fal Oyunu

Solitaire Classic
Tam Ekran

Fal Oyunu Nasıl Oynanır ?

Fal oyunu oynamak için farenizin sol tuşunu kullanarak iskambil kağıtlarını hareket ettirebilirsiniz. Cep telefonu ve tabletlerde ise ekrana dokunarak aynı işlemi yapabilirsiniz.

Bir deste iskambil kartlarının baştan bir tane açık, sonra bir kapalı, bir açık şekilde, en son altı kapalı bir açık şeklinde karıştırılarak rastgele dizilir. Kalan kartlarda kapalı kalacak şekilde durur. Bir siyah, bir kırmızı olacak şekilde Papazdan ikiye doğru dizilmeye çalışılır. Kartlar sağa sola kaydırılıp bir numara büyüğünün üstüne ters renk olacak şekilde taşınabilir. Örneğin "8,7,6,5" şeklinde dizilmiş kartlar başka seri altındaki 9un altına taşınabilir. 7li dizilimde kart olmayan yer sadece papaz taşınabilir, ondan küçük kartlar taşınamaz. Kenarda duran kartlar ister tekli ister üçlü şekilde açılır. Uygun kart dizilime eklenir. Kart açarken yada dizilimde "as" bulunursa kenara alınır ve onun üzerine 2,3,4 dize seri devam ettirilmeye çalışılır. Astan papaza, maça kupa sinek ve karo serileri bittiğinde kazanırsınız.

Ekranda solda gözüken ayar düğmesine basarak, Tekli yad üçlü dağıtımı seçebilirsiniz. Fareyi sağ elle yada sol elle kullanmanıza göre kart dizilim yönünü ayarlayabilirsiniz. Ana menüye dönebilir se istatistiklerinizi takip edebilir yada yeni oyun başlatabilirsiniz. Ayar tuşunun altında skorunuzu geçen süreyi ve kaç hamle yaptığınızı takip edebilirsiniz.

Dileğinizi tutup iskambil kartlarıyla gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini görmek için fal oyunu oynayabilirsiniz.

En İyi Oyunlar

Yorumlar