Mangala Oyunu

Mangala
Tam Ekran

Mangala Oyunu Nasıl Oynanır ?

Mangala oyunu tahtasının üst tarafında ayar butonları blulunuyor. Sol üst köşedeki menü butonlarını kullanarak tek kişilik - çift kişilik, klasik (yabancı) ve geleneksel Türk mangalası oynama ayarlarını yapabilirsiniz. Sağ üst köşedeki menü butonlarını kullanarak ta zorluk derecesini ayarlayıp yeni bir oyun başlatma işlemlerini yapabilirsiniz. Ortadaki skor tabelasından  ise her iki tarafın hazinesinde biriken taş sayısını takip edebilirsiniz.Oyun tahtası 48 tane taş, 12 tane kuyu ve 2 tane de hazineden oluşuyor. Tahtanın her iki tarafında da taşların toplandığı hazineler bulunuyor. Hangi hazineye 25 ve daha fazla taş toplanırsa maçı o taraf kazanıyor. Aşağıda açıklanan kuralları en verimli şekilde kullanarak mangala oyunu oynamaya başlayın.

TÜRK MANGALASI KURALLARI

- Aldığınız kuyuyla beraber taşları teker kuyulara dağıtın. Kendi hazinenize denk gelirseniz 1 tane taş bırakıp devam edin.  -  Kuyuda tek taş varsa onu bir sonrakine taşıyın. Taşlar dağıtılırken rakibin hazinesine taş konulmaz.  -  Elinizdeki son taş, rakibin kuyusunu ÇİFTLERSE, rakibin kuyusundaki tüm taşları hazinenize aktarıyorsunuz.  -  Elinizdeki son taş kendi bölgendeki boş kuyuya denk gelirse hem kendi kuyundaki hemde rakibin kuyusundaki taşları hazinenize aktarırsınız.  -  Kendi bölgendeki tüm taşlar bittiğinde rakibin tüm taşlarınıda hazinenize aktararak oyunu bitirin.

KLASİK MANGALA KURALLARI

- İlk kuyuya taş bırakmayıp bir sonrakine bırakarak başlanıyor.  -  Rakibin kuyusunu çiftleme önemsizdir.  -  Rakibin bölgesindeki tüm taşlar biterse kendi bölgendeki tüm taşlar kendi hazinene aktarılır. Sizin tüm taşlarınız biterse de rakibin taşları rakkibin hazinesine aktarılır.

En İyi Oyunlar

Yorumlar